Archief Agenda Adverteren Abonneren Contact Disclaimer
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom-In-Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad+Groen
BSNC: Green Deal Sportvelden volop in ontwikkeling
Branchevereniging Sport- en Cultuurtechniek (BSCN) houdt zich actief bezig met duurzame gewasbeschermingsmiddelen. Samen met partners werkt de vereniging aan het opzetten van een ‘Green Deal Sportvelden’. Dat meldt de vereniging op haar site.
26-01-2015 Lees meer...
SBA golf & Groen B.V. en golfbaan ‘De Peelse’ tekenen nieuw onderhoudscontract
Vlak voor kerstmis heeft SBA golf & Groen B.V. te Susteren een nieuw 5-jarig onderhoudscontract afgesloten met golfbaan ‘De Peelse’ in Sevenum.
23-01-2015 Lees meer...
Eerste Nederlandse mbo-opleiding tot schaapherder
In augustus start de vakopleiding Schaapherder bij Helicon MBO Velp. Het is de eerste en enige mbo-opleiding van Nederland voor dit unieke beroep.
22-01-2015 Lees meer...
Tom van ’t Hek spreker Nationaal Golf Congres & Beurs
12 februari vindt de twintigste editie van Nationaal Golf Congres & Beurs plaats. Een van de sprekers is Tom van ’t Hek, met een lezing ‘Ontdek de kracht van Teamspirit’.
21-01-2015 Lees meer...
De Rosendaelsche Golfclub in de sneeuw
De redactie van het vakblad Greenkeeper kreeg dit weekend deze foto's doorgestuurd van greenkeeper Jean Marc Regelink van de Rosendaelsche Golfclub. Op de foto's zie je de golfbaan in de sneeuw.
19-01-2015 Lees meer...
Wereldwijde overschrijding van o.a. toediening meststoffen
Wereldwijd worden de grenzen voor verandering in klimaat, afname van de biodiversiteit, landgebruikveranderingen en het gebruik van de hoeveelheid stikstof en fosfaat op landbouwgronden overschreden.
19-01-2015 Lees meer...
Golfclub Zwolle genomineerd voor 'Duurzame sportvereniging'
Golfclub Zwolle is genomineerd voor de prijs 'Duurzame sportvereniging van het jaar 2014'.
19-01-2015 Lees meer...
Paul Verhoef nieuwe medewerker VGR-groep
Paul Verhoef is de nieuwste aanwinst van VGR-groep uit Almkerk.
15-01-2015 Lees meer...
Tweede editie GroenTechniek Holland van 8 tot en met 10 september 2015
Na de succesvolle eerste editie in 2013 zijn de voorbereidingen gestart voor de tweede editie van GroenTechniek Holland. Deze tweejaarlijkse grootste groene vakbeurs van Nederland vindt plaats van 8 tot en met 10 september 2015.
08-01-2015 Lees meer...
Compostproducten zorgen voor gezonde doorgroei van bomen en planten
Den Ouden Groenrecycling heeft schimmelrijke compost, gazoncompost en vulkacompost opgenomen in haar assortiment bodemverbeteraars.
07-01-2015 Lees meer...
Ctgb gaat verhuizen naar Ede
Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) verhuist komend jaar van Wageningen naar Ede.
07-01-2015 Lees meer...
Nieuwe functie Arend Peter Verschoor
In november 2014 vierde de VGR-Groep uit Almkerk haar 12,5 jaar jubileum. Tevens zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd in de organisatie.
06-01-2015 Lees meer...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 32
GREENFORUM
VACATURES
Archief
Adverteren
Abonneren
AGENDA
Nationaal Golf Congres & Beurs
Datum: donderdag 12 februari 2015
Locatie: Golfaccomodatie Amstelborgh/Borchland, Amsterdam
Lees meer...
Demopark + Demogolf
Datum: zondag 21 juni 2015
Tijd: 21, 22, 23 juni 2015
Locatie: Eisenbach
Lees meer...
GroenTechniek Holland
Datum: dinsdag 8 september 2015
Tijd: 8, 9 en 10 september 2015
Locatie: Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen
Lees meer...
ARTIKELEN
Bijt de papieren tijger zich stuk op roodzwenk?
Als redactie schreven we afwisselend positief en kritisch over de duurzame golfbanengroep. Dat is de groep die ooit vol enthousiasme startte met de promotie van met name roodzwenk op golfbanen. Op zes golfbanen werden de greens ingezaaid met roodzwenk en er werd een heel programma opgetuigd inclusief het vastleggen van allerlei gegevens. Tot dusverre is er officieel nog niets vernomen over het resultaat en de bevindingen. Dit komt, zo kwam de redactie ter ore, doordat de NGF de stekker uit het initiatief getrokken heeft: Het zou ingelijfd moeten worden in het nieuwe, onvolprezen, maar tot dusverre nog weinig overtuigende initiatief van de Dutch Turfgrass Research Foundation. Het laatste levensteken dat van de DGB is vernomen, is dat de heren een bezoek hebben gebracht aan Schotland... Zie Greenkeeper 4-2012, het artikel 'Is het gras echt groener in Schotland?'
Effect toepassing nematoden sterk verbeterd met nieuwe toepassingstechniek
Sinds vorig jaar worden insect-parasitaire aaltjes tegen bodeminsecten met aangepaste apparatuur toegepast. De behandeling met de nematoden tegen emelten, engerlingen en miljoenpoten met een doorzaaimachine die de aaltjes ìn de grond aanbrengt is in het afgelopen seizoen erg effectief gebleken. Biocontrole
Natuurgras moet weer sexy worden
Breng tien sportveldbestuurders bij elkaar en vraag wat hun diepste wens is. De kans is groot dat het meest genoteerde antwoord kunstgras is. Op de een of andere manier is in de voetbalwereld zo het idee ontstaan dat kunstgras het antwoord op alle vragen is. Het is echter de vraag of dit altijd terecht is. Natuurlijk, kunstgras heeft belangrijke voordelen, maar maak de keuze alstublieft met de juiste cijfers én argumenten.......
Heijmans Rosmalen verkoopt groen en golf via management buy-out
Een aantal van de zittende managers heeft het bedrijfsonderdeel groen & golf van Heijmans in Rosmalen overgenomen. Dit zijn Gerard van de Werf en Frans Reulink. Directeur Jos Opdam blijft werkzaam bij de sporttak van Heijmans. Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de oude naam De Enk Groen & Golf.
Stuivertje wisselen in het goflbaanaannemers-peloton
Begin september 2010 schrok de golfbranche op door het bericht dat het Burggolf-imperium afscheid nam van Heijmans Sport en Groen. Een nieuwe ster verscheen aan het firmament van de doorgaans rustige en veilige golfpolder. De mean and lean Hollandse Greenkeeping Maatschappij zag het licht. Maar hoe staat het drie jaar later met het gevecht der giganten? . . . . . . . .
Ganzen 'oplazeren'
Overlast van ganzen. Millennium Golf kent een aantal waterpartijen, maar is ook een enigszins vochtige baan. Een paradijs dus voor ganzen! Headgreenkeeper Rudi Hermans is er niet zo blij mee: ‘Een gans produceert dagelijks 760 gram mest en die dieren ver nielen het gras. Maar verjagen van de circa 500 dieren die hier verbleven, hielp niets: aan geluidssignalen wennen ze gauw.’