Archief Agenda Adverteren Abonneren Contact Disclaimer
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom-In-Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad+Groen
Toestemming voor golfclub De Haar om bomen te kappen
De gemeente Stichtse Vecht heeft ingestemt met de kap van 700 bomen rond golfclub De Haar. Dankzij de kap kan de golfclub nu uitbreiden naar 18 holes.
03-09-2015 Lees meer...
Help ons vakblad Greenkeeper (nog) beter te maken en maak kans op een snoeischaar
Over een paar dagen valt de komende uitgave van Greenkeeper bij u op de deurmat. Dubbeldik en ruim over de 100 pagina's door de GTH special.
03-09-2015 Lees meer...
De Enk sponsor van het Sonsbeek Open
Op vrijdag 4 september wordt één van de mooiste parken van Nederland omgetoverd tot golfbaan. Diverse teams uit Arnhem spelen tijdens de 12e editie van het Ekris Sonsbeek Open om geld in te zamelen voor het goede doel.
03-09-2015 Lees meer...
Nationale Grasdag vindt midden in wedstrijdseizoen plaats
Een nieuwe datum en een nieuwe locatie voor de eerstvolgende Nationale Grasdag. Vanaf nu wordt deze studiedag georganiseerd aan het begin van het nieuwe jaar, na de verplichte winterstop voor sportveldprofessionals van Nederland.
03-09-2015 Lees meer...
Groen Techniek Holland special vóór het weekend op de mat
Onze vakbladen met daarin dé Groen Techniek Holland special van 2015 zullen voor het weekend bij onze lezers op de mat liggen.
03-09-2015 Lees meer...
Grasmengsel aangepast op droogte
Op 16 juni behoorde 2015 nog tot de 5% droogste jaren. Voor renovatievelden in Amersfoort en Nijkerk is hier op ingespeeld door een speciaal grasmengsel te maken.
02-09-2015 Lees meer...
Golfbaan De Kroonprins gedaagd om aanvoer van grond
De Stichtingen Groene Hart uit Woerden en Buiten Gezond uit Vianen hopen via de rechter alsnog gelijk te krijgen in een geschil over de vergunningen die de gemeente heeft verleend aan golfbaan De Kroonprins.
02-09-2015 Lees meer...
WRI: ‘Kans op watertekort in Nederland toegenomen’
Het World Resources Institute (WRI) waarschuwt dat de kans dat Nederland een tekort aan water heeft in 2040, is toegenomen. In 2010 stond Nederland nog 78ste op de lijst. In de meest recente uitgave staat Nederland op de 66e plek.
01-09-2015 Lees meer...
Aanleg Golfbaan De Kroonprins: Als je de baan opgaat, telefoon meenemen
Afgelopen dagen werden weer de nodige neerslagrecords gebroken. Dat is lastig op een golfbaan, maar ronduit vervelend als je een baan aan het aanleggen bent.
31-08-2015 Lees meer...
Directiewisseling Golfbaan Delfland
Op 22 augustus jl. is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders ingestemd met de aanstelling van de heer Rik Maaskant. De huidige directeur, Herman van der Vlis, stopt per 1 oktober met werken.
31-08-2015 Lees meer...
Robotmaaier op zonne-energie
Voor het eerst mogelijk een 100% duurzame oplossing voor het laden van een Robotmaaier op zonne-energie.
30-08-2015 Lees meer...
Nationaal Sportvelden Congres 2015: Sport in de Groene Stad
Het Nationaal Sportvelden Congres vindt dit jaar plaats op 26 november 2015 in het Inspyrium in Cuijk. Het thema dit jaar is Sport in de Groene Stad.
30-08-2015 Lees meer...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 46
AGENDA
GroenTechniek Holland
Datum: dinsdag 8 september 2015
Tijd: 8, 9 en 10 september 2015
Locatie: Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen
Lees meer...
BOOM INNOVATIE DAG
Datum: donderdag 17 september 2015
Tijd: 09:45 - 16:00
Locatie: Inspyrium - Ebben Inspyrium Land van Cuijk
Lees meer...
Bijeenkomst Next Generation - BSNC
Datum: donderdag 17 september 2015
Locatie: Zoudenbalch te Utrecht
Lees meer...
Progras Academy: Praktijkdag heidebeheer op golfbanen
Datum: woensdag 23 september 2015
Locatie: Golfbaan De Swinkelsche
Lees meer...
Gazon Demodag
Datum: woensdag 23 september 2015
Tijd: 10:00 - 17:00
Locatie: Kuypers Graszoden in Biezenmortel
Lees meer...
Nederlands Kampioenschap golf voor zzp’ers
Datum: vrijdag 25 september 2015
Locatie: BurgGolf Haverleij in Den Bosch
Lees meer...
Archief
Adverteren
Abonneren
VACATURES
GREENFORUM
ARTIKELEN
De puntjes op de i(rrigatie)
In het Engelse vakblad Greenkeeper International pleit Adrian Mortram voor wat extra zorg voor het irrigatiesysteem; dit verdient volgens hem net zo veel aandacht als andere onderdelen van het golfbaanonderhoud. Levert regelmatig nalopen van het irrigatiesysteem iets op? Of is afstellen in de aanloop naar het seizoen voldoende?
#duurzaamgolf: wat is de mening van de markt?
Het thema van deze jubileum uitgave van Greenkeepers s duurzaam golf. Wat de partners NGA, NGF en NVG in deze special nu feitelijk afvroegen is wat de mark nu werkelijk vindt van dit thema. Leeft het thema en wordt het als belangrijk gezien. Begin december werd daarom viia de website van Greenkeeper enkele keren een enquête meegestuurd, waarin lezers konden reageren op een aantal stellingen.
#duurzaamgolf: Visies van Voorzitters
Als voorzitter van de NGA spreek ik regelmatig met jonge greenkeepers die op een of andere manier tegen je opkijken. Ik ben echter net zo begonnen als zij. Niets van het vak afwetend, niet eens met de gedachte dat golf überhaupt een sport was en gras groen is. NGF NVG
#Duurzaamgolf: De Green wordt steeds groener
Golfbanen zijn waterverslindende, natuurbedreigende en ruimtevretende terreinen. Ja, zo werd er vroeger nogal eens over gedacht, maar dit is allang achterhaald. Sterker nog: bij golfbaanbeheer staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Menig natuurliefhebber en rustzoeker slaat graag een balletje in deze prachtige omgevingen met flora en fauna variërend van oude eiken, schapen en bijenhotels tot kerkuilen, reeën en vleermuiskasten.
#Duurzaamgolf: Waar moeten we dat zoeken?
Waar moeten we terecht voor voorbeelden van duurzaam golf? Misschien denkt u meteen aan het buitenland. In Engeland, Duitsland, Denemarken? Engeland heeft een echte golfcultuur, maar speelt duurzaam golf daarin een grote rol? In Denemarken zijn de pesticiden in de ban, dus ja milieuvriendelijk, maar niet erg spontaan.