Archief Agenda Adverteren Abonneren Contact Disclaimer
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom-In-Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad+Groen
Regenwormen helpen om bodem te verbeteren in Haren
Afgelopen maand is bij sportpark De Koepel in de gemeente Haren 250 kilo regenwormen bezorgd.
25-11-2014 Lees meer...
Genomineerden Greenkeeper of the Year strijden tegen elkaar op The International
De zes genomineerden voor de Greenkeeper of the Year award, die op 17 december bekend zal worden gemaakt op golfbaan Prise d'eau hebben donderdag 20 november een spannende golfbattle met elkaar gehad.
25-11-2014 Lees meer...
#duurzaamgolf: Voorbeelden van duurzaamheid in de golfsport gezocht
De komende uitgave van vakblad Greenkeeper zal voor een groot deel gewijd zijn aan duurzaamheid op de Nederlandse golfbanen.
24-11-2014 Lees meer...
Greenkeeper of the Year op 17 december bij Prise d'eau Golf in Tilburg
Meld je aan voor de Greenkeeper of the Year op 17 december! De locatie is golfbaan Prise d'eau Golf in Tilburg.
24-11-2014 Lees meer...
Eerste MVO-prijs Noordoostpolder voor Berdi
Berdi Sport & Groen uit Nagele is de eerste prijswinnaar van de MVO-prijs Noordoostpolder.
23-11-2014 Lees meer...
Wie denk jij dat Greenkeeper of the Year gaat worden?
De genomineerden voor de Greenkeeper of the Year 2015 zijn ondertussen bekend. Wie denk jij dat Greenkeeper of the Year gaat worden?
23-11-2014 Lees meer...
Erwin Ros nieuwe voorzitter Fedecom
De Ledenraad van Fedecom heeft Erwin Ros benoemd tot voorzitter van branchevereniging Fedecom.
21-11-2014 Lees meer...
26 en 27 november Snertdag bij Perfors
Het is niet gebruikelijk dat wij als redactie iedere relatiedag in the spotlights zetten. Voor de Snertdag van Perfors maken we echter graag een uitzondering.
21-11-2014 Lees meer...
Theo van Rossenberg winnaar Fieldmanager of the Year 2015
Op donderdag 20 november 2014 is Theo van Rossenberg van Jos Scholman bv. Uitgeroepen tot Fieldmanager of the Year 2015.
21-11-2014 Lees meer...
Wim Kerkhofs winnaar Fieldmanager High Potential 2015
Op donderdag 20 november is voor de tweede keer de Fieldmanager High Potential uitgereikt. De winnaar is Wim Kerkhofs van KRC Genk.
21-11-2014 Lees meer...
AH Vrij wint Green Innovation Award 2014 Sport
Op donderdag 20 november 2014 is heeft AH Vrij met het concept ‘Geen garantie maar speelgarantie’ de Green Innovation Award 2014 in de categorie Sport gewonnen.
21-11-2014 Lees meer...
FOTOREPORTAGE: Nationaal Sportvelden Congres 2014
Op donderdag 20 november 2014 vond het Nationaal Sportvelden Congres plaats in het Willem II stadion in Tilburg.
20-11-2014 Lees meer...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 29
GREENFORUM
VACATURES
Adverteren
Abonneren
AGENDA
Cursus Baanmanagement
Datum: vrijdag 28 november 2014
Locatie: Op locatie (golfbaan)
Lees meer...
Open dag VGR
Datum: donderdag 4 december 2014
Lees meer...
Nationaal Groensymposium Golf
Datum: woensdag 10 december 2014
Tijd: 10:30
Locatie: Landgoed de Horst in Driebergen
Lees meer...
GREENKEEPER OF THE YEAR
Datum: woensdag 17 december 2014
Locatie: Prise d'eau Golf in Tilburg
Lees meer...
ARTIKELEN
Bijt de papieren tijger zich stuk op roodzwenk?
Als redactie schreven we afwisselend positief en kritisch over de duurzame golfbanengroep. Dat is de groep die ooit vol enthousiasme startte met de promotie van met name roodzwenk op golfbanen. Op zes golfbanen werden de greens ingezaaid met roodzwenk en er werd een heel programma opgetuigd inclusief het vastleggen van allerlei gegevens. Tot dusverre is er officieel nog niets vernomen over het resultaat en de bevindingen. Dit komt, zo kwam de redactie ter ore, doordat de NGF de stekker uit het initiatief getrokken heeft: Het zou ingelijfd moeten worden in het nieuwe, onvolprezen, maar tot dusverre nog weinig overtuigende initiatief van de Dutch Turfgrass Research Foundation. Het laatste levensteken dat van de DGB is vernomen, is dat de heren een bezoek hebben gebracht aan Schotland... Zie Greenkeeper 4-2012, het artikel 'Is het gras echt groener in Schotland?'
Effect toepassing nematoden sterk verbeterd met nieuwe toepassingstechniek
Sinds vorig jaar worden insect-parasitaire aaltjes tegen bodeminsecten met aangepaste apparatuur toegepast. De behandeling met de nematoden tegen emelten, engerlingen en miljoenpoten met een doorzaaimachine die de aaltjes ìn de grond aanbrengt is in het afgelopen seizoen erg effectief gebleken. Biocontrole
Natuurgras moet weer sexy worden
Breng tien sportveldbestuurders bij elkaar en vraag wat hun diepste wens is. De kans is groot dat het meest genoteerde antwoord kunstgras is. Op de een of andere manier is in de voetbalwereld zo het idee ontstaan dat kunstgras het antwoord op alle vragen is. Het is echter de vraag of dit altijd terecht is. Natuurlijk, kunstgras heeft belangrijke voordelen, maar maak de keuze alstublieft met de juiste cijfers én argumenten.......
Heijmans Rosmalen verkoopt groen en golf via management buy-out
Een aantal van de zittende managers heeft het bedrijfsonderdeel groen & golf van Heijmans in Rosmalen overgenomen. Dit zijn Gerard van de Werf en Frans Reulink. Directeur Jos Opdam blijft werkzaam bij de sporttak van Heijmans. Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de oude naam De Enk Groen & Golf.
Stuivertje wisselen in het goflbaanaannemers-peloton
Begin september 2010 schrok de golfbranche op door het bericht dat het Burggolf-imperium afscheid nam van Heijmans Sport en Groen. Een nieuwe ster verscheen aan het firmament van de doorgaans rustige en veilige golfpolder. De mean and lean Hollandse Greenkeeping Maatschappij zag het licht. Maar hoe staat het drie jaar later met het gevecht der giganten? . . . . . . . .
Ganzen 'oplazeren'
Overlast van ganzen. Millennium Golf kent een aantal waterpartijen, maar is ook een enigszins vochtige baan. Een paradijs dus voor ganzen! Headgreenkeeper Rudi Hermans is er niet zo blij mee: ‘Een gans produceert dagelijks 760 gram mest en die dieren ver nielen het gras. Maar verjagen van de circa 500 dieren die hier verbleven, hielp niets: aan geluidssignalen wennen ze gauw.’