Archief Agenda Adverteren Abonneren Contact Disclaimer
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom-In-Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad+Groen
Wie wordt Greenkeeper of the Year 2016?
Wie wordt er Greenkeeper of the Year 2016? Wie wordt de opvolger van Koert Donkers en Kristian Summerfield als Greenkeeper of the Year 2016?
26-02-2015 Lees meer...
Demonstratiemiddag innovatieve werkmethodieken in Maastricht
Rooden Landscaping Solutions organiseert op 9 oktober in Samenwerking met VGR Equipment een demonstratie middag van een tweetal innovatieve werkmethodieken voor de uitvoering van het specialistisch onderhoud van golfbanen en sportvelden.
30-09-2014 Lees meer...
Zelfrijdende machines op de WK velden in Brazilië
Nu het WK van start is gegaan, is het zaak om na de wedstrijden de velden weer snel in conditie te krijgen voor de volgende wedstrijd. Op het WK in Brazilië worden zelfrijdende onderhoudsmachines gebruikt, zodat de bodemdruk beperkt blijft.
13-06-2014 Lees meer...
Welke golfbaan heeft de grootste zonne-energiecentrale in Nederland?
Deze foto werd genomen bij de Paderbornse golfbaan Haxterhöhe Links. Circa 800 vierkante meter zonnepaneel maakt de golfbaan nagenoeg onafhankelijk van het elektriciteitnet.
30-05-2014 Lees meer...
Nederlandse Greenkeepers voor kennismaking op 'BMW OPEN' GC Lärchenhof
De eerste kennismaking op Golf Club Gut Lärchenhof van 'onze vier'greenkers is gezellig verlopen. De vier gaan assisteren bij de organisatie van het BMW Open in juni.
16-05-2014 Lees meer...
Nieuw cao-boekje voor hoveniers en groenvoorzieners beschikbaar
Onlangs hebben de sociale partners in de hoveniers- en groenvoorzienersbranche een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao. Het cao-boekje is nu beschikbaar.
08-05-2014 Lees meer...
Met één klik de kwaliteit van de golfbaan inzichtelijk
Met één muisklik objectief de kwaliteit van uw golfbaan inzichtelijk. Die ambitie denken twee marktpartijen met de Golf Quality Monitor te realiseren.
08-05-2014 Lees meer...
Domburgsche heeft controleputten waaruit vakmanschap blijkt
De afgelopen maanden is op de baan van de Domburgsche Golfclub druk gewerkt aan de eerste fase van een nieuw beregeningssysteem. Ook met de nieuwe controleputten bij de greens zit het wel goed!
07-05-2014 Lees meer...
Datum en thema's Barenbrug Golfdag bekend!
Het is een event waar velen werkzaam in de onderhoudsbranche van de golfwereld al 26 jaar naar uitkijken: De Barenbrug Golfdag.
28-04-2014 Lees meer...
Greenkeepers: maaihoogte op de JD 8700 aanpassen gaat reuze handig
Op reportage, zoals bij de nieuwe secretaris van de NGA, Jolanda Vonder, ben je als redacteur ook altijd benieuwd naar nieuwigheid in de greenkeepersloods. En, toevallig was dat net actueel op de Hooge Graven bij Ommen.
28-04-2014 Lees meer...
Onderzoek: Schimmels kwijt door behandeling water met Aquahort
CAV Agrotheek en Karo zijn momenteel bezig met een proef op golfbaan Noordwijk, waarbij men met de Aquahort probeert grip te krijgen op de bodem en bodemschimmels.
22-04-2014 Lees meer...
Wie wordt Greenkeeper of the Year 2015?
Wie wordt er Greenkeeper of the Year 2015? Wie wordt de opvolger van Koert Donkers als Greenkeeper of the Year 2015?
18-04-2014 Lees meer...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 29
GREENFORUM
Archief
Adverteren
Abonneren
AGENDA
Platformbijeenkomst Toplaag in Balans
Datum: donderdag 26 maart 2015
Locatie: De Roskam, Houten
Lees meer...
Demopark + Demogolf
Datum: zondag 21 juni 2015
Tijd: 21, 22, 23 juni 2015
Locatie: Eisenbach
Lees meer...
GroenTechniek Holland
Datum: dinsdag 8 september 2015
Tijd: 8, 9 en 10 september 2015
Locatie: Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen
Lees meer...
ARTIKELEN
Bijt de papieren tijger zich stuk op roodzwenk?
Als redactie schreven we afwisselend positief en kritisch over de duurzame golfbanengroep. Dat is de groep die ooit vol enthousiasme startte met de promotie van met name roodzwenk op golfbanen. Op zes golfbanen werden de greens ingezaaid met roodzwenk en er werd een heel programma opgetuigd inclusief het vastleggen van allerlei gegevens. Tot dusverre is er officieel nog niets vernomen over het resultaat en de bevindingen. Dit komt, zo kwam de redactie ter ore, doordat de NGF de stekker uit het initiatief getrokken heeft: Het zou ingelijfd moeten worden in het nieuwe, onvolprezen, maar tot dusverre nog weinig overtuigende initiatief van de Dutch Turfgrass Research Foundation. Het laatste levensteken dat van de DGB is vernomen, is dat de heren een bezoek hebben gebracht aan Schotland... Zie Greenkeeper 4-2012, het artikel 'Is het gras echt groener in Schotland?'
Effect toepassing nematoden sterk verbeterd met nieuwe toepassingstechniek
Sinds vorig jaar worden insect-parasitaire aaltjes tegen bodeminsecten met aangepaste apparatuur toegepast. De behandeling met de nematoden tegen emelten, engerlingen en miljoenpoten met een doorzaaimachine die de aaltjes ìn de grond aanbrengt is in het afgelopen seizoen erg effectief gebleken. Biocontrole
Natuurgras moet weer sexy worden
Breng tien sportveldbestuurders bij elkaar en vraag wat hun diepste wens is. De kans is groot dat het meest genoteerde antwoord kunstgras is. Op de een of andere manier is in de voetbalwereld zo het idee ontstaan dat kunstgras het antwoord op alle vragen is. Het is echter de vraag of dit altijd terecht is. Natuurlijk, kunstgras heeft belangrijke voordelen, maar maak de keuze alstublieft met de juiste cijfers én argumenten.......
Heijmans Rosmalen verkoopt groen en golf via management buy-out
Een aantal van de zittende managers heeft het bedrijfsonderdeel groen & golf van Heijmans in Rosmalen overgenomen. Dit zijn Gerard van de Werf en Frans Reulink. Directeur Jos Opdam blijft werkzaam bij de sporttak van Heijmans. Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de oude naam De Enk Groen & Golf.
Stuivertje wisselen in het goflbaanaannemers-peloton
Begin september 2010 schrok de golfbranche op door het bericht dat het Burggolf-imperium afscheid nam van Heijmans Sport en Groen. Een nieuwe ster verscheen aan het firmament van de doorgaans rustige en veilige golfpolder. De mean and lean Hollandse Greenkeeping Maatschappij zag het licht. Maar hoe staat het drie jaar later met het gevecht der giganten? . . . . . . . .