Archief Agenda Adverteren Abonneren Contact Disclaimer
Greenkeeping Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom-In-Business
Dak & Gevel Groen
Groundsman
Stad+Groen
Simulator helpt bedrijven bij behalen van CO2 prestatienorm
Reesink Construction Equipment heeft een simulator in dienst genomen die realties helpt om hoger op de CO2 prestatieladder te komen.
31-10-2014 Lees meer...
Eerste Cushman Hauler Pro afgeleverd op Golfbaan Leeuwenbergh
De eerste Cushman Hauler Pro, die op de recent georganiseerde Golftour haar debuut maakte, is recent afgeleverd op Golfbaan Leeuwenbergh.
26-10-2014 Lees meer...
John Deere gewaardeerd op 5,124 miljard dollar
In deze wereld wordt ongeveer aan alles een waarde toegekend dus ook aan de waarde van merken.
25-10-2014 Lees meer...
Imants Sandcat trekt een lijn in het zand bij de STRI proeven
Onlangs nam Campey Turf Care Systems deel aan de proefdagen, georganiseerd door het STRI onderzoeksteam.
22-10-2014 Lees meer...
Eerste Tym Tractor voor Gleneagles
Tym importeur Jean Heybroek bv uit Houten meldt heel trots de verkoop van de eerste Tym tractor aan Gleaneagles in Schotland.
14-10-2014 Lees meer...
Nieuwe Allett RM34 binnenkort bij Milati voor demonstraties
De nieuwe machine is uniek, vanwege het feit dat er geen soortgelijke machine op deze werkbreedte is er niet. Binnenkort is deze Allett RM34 beschikbaar bij Milati voor demonstraties.
30-09-2014 Lees meer...
Advies eenvoudige kentekenplicht voor nieuwe landbouwvoertuigen
LTO Nederland, CUMELA Nederland en Fedecom hebben minister Schulz van Haegen van Infrastructuur en Milieu een gezamenlijk advies gepresenteerd voor de invoering van een kentekenplicht voor nieuwe landbouwvoertuigen.
11-09-2014 Lees meer...
In former glory
Als er in de schuur van een greenkeeper een maaier van dertig jaar staat spreken we van stokoud. Dat het nog veel ouder kan bewijst Andrew Hall uit Somerset in het Verenigd Koninkrijk die een Ransomes uit 1902 compleet renoveerde.
11-09-2014 Lees meer...
Maredo komt met een eigen slicer mes
Maredo uit Leersum heeft een eigen slicer mes toegevoegd aan het pennen programma voor de Maredo GT 230 Core Dethatcher triplex head.
02-09-2014 Lees meer...
Een grasmaaier die loopt op gras
Idealer kan het niet en ook niet duurzamer: Een grasmaaier, die zijn energie haalt uit de grasclippings die hij zelf 'oogst'.
28-08-2014 Lees meer...
Gezocht greenkeepers en fieldmanagers met sterke benen
Het is nog een concept-mower, maar als het aan ontwerper Joel Herslow ligt gaan binnenkort meer gazoneigenaren met deze maaier hun gazonnetjes maaien.
28-08-2014 Lees meer...
Nieuwe medium platform maaiers van Ransomes Jacobsen
Ransomes Jacobsen introduceert nieuwe medium platform (MP) maaiers van. In deze machines wordt productiviteit en functionaliteit gecombineerd.
26-08-2014 Lees meer...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 19
GREENFORUM
VACATURES
Adverteren
Abonneren
AGENDA
Cursus Assistent Hoofdgreenkeeper
Datum: woensdag 12 november 2014
Locatie: HAS Hogeschool 's-Hertogenbosch
Lees meer...
Nationale Grasdag 2014
Datum: dinsdag 4 november 2014
Locatie: Philips Stadion Eindhoven
Lees meer...
Cursus Expert Natuurgras
Datum: woensdag 12 november 2014
Locatie: HAS Hogeschool 's-Hertogenbosch
Lees meer...
Cursus Hoofdgreenkeeper Expert
Datum: woensdag 12 november 2014
Locatie: HAS Hogeschool 's-Hertogenbosch
Lees meer...
NATIONAAL SPORTVELDEN CONGRES
Datum: donderdag 20 november 2014
Locatie: Willem II Stadion in Tilburg
Lees meer...
Cursus Hoofdgreenkeeper Basis
Datum: donderdag 20 november 2014
Locatie: HAS Hogeschool 's-Hertogenbosch
Lees meer...
Cursus Baanmanagement
Datum: vrijdag 28 november 2014
Locatie: Op locatie (golfbaan)
Lees meer...
Nationaal Groensymposium Golf
Datum: woensdag 10 december 2014
Tijd: 10:30
Locatie: Landgoed de Horst in Driebergen
Lees meer...
GREENKEEPER OF THE YEAR
Datum: woensdag 17 december 2014
Locatie: Prise d'eau Golf in Tilburg
Lees meer...
ARTIKELEN
Bijt de papieren tijger zich stuk op roodzwenk?
Als redactie schreven we afwisselend positief en kritisch over de duurzame golfbanengroep. Dat is de groep die ooit vol enthousiasme startte met de promotie van met name roodzwenk op golfbanen. Op zes golfbanen werden de greens ingezaaid met roodzwenk en er werd een heel programma opgetuigd inclusief het vastleggen van allerlei gegevens. Tot dusverre is er officieel nog niets vernomen over het resultaat en de bevindingen. Dit komt, zo kwam de redactie ter ore, doordat de NGF de stekker uit het initiatief getrokken heeft: Het zou ingelijfd moeten worden in het nieuwe, onvolprezen, maar tot dusverre nog weinig overtuigende initiatief van de Dutch Turfgrass Research Foundation. Het laatste levensteken dat van de DGB is vernomen, is dat de heren een bezoek hebben gebracht aan Schotland... Zie Greenkeeper 4-2012, het artikel 'Is het gras echt groener in Schotland?'
Effect toepassing nematoden sterk verbeterd met nieuwe toepassingstechniek
Sinds vorig jaar worden insect-parasitaire aaltjes tegen bodeminsecten met aangepaste apparatuur toegepast. De behandeling met de nematoden tegen emelten, engerlingen en miljoenpoten met een doorzaaimachine die de aaltjes ìn de grond aanbrengt is in het afgelopen seizoen erg effectief gebleken. Biocontrole
Natuurgras moet weer sexy worden
Breng tien sportveldbestuurders bij elkaar en vraag wat hun diepste wens is. De kans is groot dat het meest genoteerde antwoord kunstgras is. Op de een of andere manier is in de voetbalwereld zo het idee ontstaan dat kunstgras het antwoord op alle vragen is. Het is echter de vraag of dit altijd terecht is. Natuurlijk, kunstgras heeft belangrijke voordelen, maar maak de keuze alstublieft met de juiste cijfers én argumenten....... .
Heijmans Rosmalen verkoopt groen en golf via management buy-out
Een aantal van de zittende managers heeft het bedrijfsonderdeel groen & golf van Heijmans in Rosmalen overgenomen. Dit zijn Gerard van de Werf en Frans Reulink. Directeur Jos Opdam blijft werkzaam bij de sporttak van Heijmans. Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de oude naam De Enk Groen & Golf.
Stuivertje wisselen in het goflbaanaannemers-peloton
Begin september 2010 schrok de golfbranche op door het bericht dat het Burggolf-imperium afscheid nam van Heijmans Sport en Groen. Een nieuwe ster verscheen aan het firmament van de doorgaans rustige en veilige golfpolder. De mean and lean Hollandse Greenkeeping Maatschappij zag het licht. Maar hoe staat het drie jaar later met het gevecht der giganten? . . . . . . . .
Ganzen 'oplazeren'
Overlast van ganzen. Millennium Golf kent een aantal waterpartijen, maar is ook een enigszins vochtige baan. Een paradijs dus voor ganzen! Headgreenkeeper Rudi Hermans is er niet zo blij mee: ‘Een gans produceert dagelijks 760 gram mest en die dieren ver nielen het gras. Maar verjagen van de circa 500 dieren die hier verbleven, hielp niets: aan geluidssignalen wennen ze gauw.’