Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Voortbestaan golfbaan in Doorn onzeker door woningbouwplannen gemeente

NIEUWS
REGELGEVING & JURIDISCH
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 16 mei 2024
42 sec


Het voortbestaan van de Doornse Golf Club is in het geding. Eind van dit jaar loopt de huurovereenkomst met de gemeente af en de gemeente is van plan om 88 zogenoemde flexwoningen in het gebied te plaatsen.


Voorlopig is het plan om het huurcontract met een jaar te verlengen, omdat er nog een onderzoek loopt naar de haalbaarheid van het woningbouwplan.

De Doornse Golf Club speelt op een korte 9-holes par-3 baan die maar 3 hectare groot is. De contributie is relatief laag en de leden doen het baanonderhoud voor een groot deel zelf. De club probeert de gemeente nog te overtuigen om het kleine natuur- en golfgebied te sparen, vertelt voorzitter Egon Alflen (70) tegenover RTV Utrecht.

Gemeenteraad

Volgens het gemeentebestuur zijn de woningen nodig voor de 'vitaliteit van onze dorpen'. Met de woningbouw zou na 32 jaar een einde aan de golfclub komen. Het college van de Utrechtse Heuvelrug onderkent het belang van de Doornse Golf Club en wil in gesprek blijven met het bestuur over de toekomst van de golfclub. Op 23 mei praat de gemeenteraad verder over de plannen voor flexwoningen. Voorzitter Alflen hoopt hen dan ervan te overtuigen dat die tijdelijke woningen niet op het terrein van de golfclub moeten komen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER