Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Leerzame en geslaagde 34ste Barenbrug I Redexim Golfdag

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 12 juni 2024
83 sec


De 34ste Barenbrug I Redexim Golfdag van 3 juni is dankzij de gezamenlijke inspanningen van sponsoren Barenbrug, Redexim, ICL, Olmix en Aquaco een geslaagd evenement geworden. Plaats van handeling was golfbaan De Kroonprins in Vianen.


Olaf Bos trapte de dag af met een presentatie over de nieuwste ontwikkelingen in grastechnologie. Hij legde uit hoe gras, oorspronkelijk bedoeld voor veevoer, kan worden omgevormd tot hoogwaardige oplossingen voor golfgreens. Daarnaast stond hij stil bij het 120-jarig jubileum van Barenbrug, een mijlpaal die de rijke geschiedenis en innovatiekracht van het bedrijf onderstreept.

Daarna nam Mark van der Werf het stokje over met een diepgaande presentatie over plantsap-analyse. Hij benadrukte de voordelen van het nemen van plantsapmonsters en liet zien hoe de voedingstoestand van planten verbeterd kan worden om ziektegevoeligheid te verminderen. Zijn inzichten uit de glastuinbouw worden effectief vertaald naar het beheer van golfbanen en sportvelden. Samen met Vos Capelle werkt hij aan waardevolle kennisoverdracht voor greenkeepers en fieldmanagers.

Tilko Gernaat van Van der Haege sloot de reeks presentaties af met een uitleg over enkele machines van Redexim. Hij ging dieper in op innovaties zoals de Blecavator, Carrier, en de Turf-Tidy, die met veel enthousiasme werden ontvangen door de aanwezigen.

Hoogtepunt

Het evenement kende een unieke start met het NL-Alert dat onbedoeld als startsein voor de wedstrijd fungeerde. De relatief jonge golfbaan De Kroonprins in Vianen, bekend om zijn hoge onderhoudsstandaard, werd voor deze gelegenheid extra geprepareerd door het toegewijde team van greenkeepers onder leiding van Barend-Jan Verkerk.


Na de wedstrijd was de prijsuitreiking en de uitreiking van de Cees de Bree Award. Jan van Mondfrans riep Nicky Skinner naar voren en prees hem voor zijn tomeloze inzet voor zijn werk. Daarnaast is Skinner altijd bezig zijn eigen kennisniveau en dat van de mensen in zijn team te verhogen. Daarom werd hem dit jaar de eer van deze award toegekend en sprak Jan de hoop uit dat Nicky zich nog jaren blijft inzetten en ontwikkelen in dit mooie vak.

'We kijken terug op een uiterst geslaagde dag waar sportieve prestaties en waardevolle kennisuitwisseling perfect hand in hand gingen. De 34ste Barenbrug I Redexim Golfdag heeft wederom bewezen een hoogtepunt te zijn in de golfkalender, dankzij het voortreffelijke gastheerschap en de innovatieve bijdragen van alle betrokkenen', meldt Barenbrug.

Uitslag Redexim Cup

1ste Prijs: Henk Slootweg
2de Prijs: Pieter-Jan Vries
3de Prijs: Frank Klaver
Neary : Adriaan Kentie
Longest: Stefan Ottens

Uitslag Barenbrug Cup

1ste Prijs: Gert van Hanegem
2de Prijs: Albert Timmerman
3de Prijs: Marc Bakker
Neary : Joost Poppe
Longest: Jon Douma

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER