Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Gemeente wil erfpachtrechten golfbaan Naarderbos kopen

NIEUWS
REGELGEVING & JURIDISCH
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 5 juli 2024
61 sec


Op 10 juli zal duidelijk worden of de gemeente Gooise Meren de erfpachtrechten van golfbaan Naarderbos kan kopen voor bijna drie miljoen euro. De gemeenteraad neemt die dag een beslissing over dit voorstel van het college van B en W. Hiermee kan een eind komen aan jarenlang gesteggel over deze golfbaan waardoor het terrein er nu verwaarloosd bij ligt.


De gemeenteraad is gevraagd om eenmalig een bedrag van 2.950.000 euro (taxatiewaarde) beschikbaar te stellen, zo is te lezen op de website van GooiseMerenNieuws. Als de gemeente weer volledig eigenaar wordt, dan kan weer een aanbesteding opgesteld worden voor de exploitatie van de golfbaan op de lange termijn.

Faillissement

Zo kan een einde komen aan het langslepende conflict tussen ondernemer Michael van de Kuit en de gemeente Gooise Meren over de gronden bij het Naarderbos, waarop golfbaan Naarderbos ligt. Het conflict begon ongeveer vijf jaar geleden toen Van de Kuit in de clinch lag met de verhuurder van het clubhuis van de golfbaan. Het leidde ertoe dat het huurcontract werd opgezegd en zonder clubhuis ging de golfbaan dicht, zo blikt NH Gooi terug. De golfbaaneigenaar vroeg een vergunning aan voor een nieuw clubhuis, maar kreeg die niet omdat er volgens het bestemmingsplan maar plek was voor één clubhuis. Van de Kuit vroeg daarna het faillissement aan voor de golfbaan.


Veiling

Daarna is er jarenlang geen onderhoud uitgevoerd en verloederde het terrein. Volgens de gemeente is Van de Kuit hiervoor verantwoordelijk, de ondernemer legt de bal bij de gemeente. Eind vorig jaar legde de gemeente op de grond van en rond de golfbaan om Van de Kuit op deze manier te dwingen tot het verrichten van onderhoud. Dit voorjaar besloot Van de Kuit delen van de golfbaan te laten verkopen in een veiling, maar de veiling ging uiteindelijk toch niet door.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER